Mi s-a parut atat de frumos acest buchet cu multi maci! S-a brodit bine si cu Provocarile Verzi. Doar ca singurul lucru reciclat aici este cartonul pe care l-am lipit. Ba chiar, neavand dimensiunile, l-am format din doua bucati. Puzzle-ul are 500 de piese, cu dimensiunile: 47 cm x 33 cm.
Si niste maci din piata! Trec insa fantastic de repede...
Niko ne provoaca la Transformarile Creative ale anului 2024 (TC2024). Materialele reciclate vor face parte din proiectele noastre, in moduri diferite fata de utilizarile obisnuite. Sper ca si ele vor fi bucuroase sa se joace cu noi. In luna mai se lucreaza cu 'cabluri'. Tema a treia se refera la: 'Accesorii'.
Ca accesoriu am ales sa fac un medalion, desi cred ca poate fi foarte bine si un martisor. Un inel metalic de ~ 4 cm dia., l-am acoperit cu un fir portocaliu, facand un gardut. Am mai utilizat o floricica de plastic cu sase petale si un banut metalizat auriu, de 3 cm. dia. Am profitat de gaura existenta prin floare si am trecut prin ea o sarma, pe care am infasurat-o apoi intre petale si pe care am prins-o de banut care avea si el o perforatie. Sarma am impletit-o cu firul si am format prinderea medalionului.
Cu un alt fir in ton, am mai completat prinderea, pentru mai multa siguranta, dar si pentru efect, fiind un fir lucios.
Cam asa arata medalionul martisor. Cred ca Mesagera Anna s-a bucurat chiar mai mult decat mine si mi-a sugerat sa mai fac niste variante, stiind ca mai am cateva floricele...😀
Cand am inceput sa experimentez acul persan, am gasit un kit in care o plasa trebuia accesorizata prin aceasta tehnica, avand si desenul pe fata ei. Doar ca stiam si experimentasem faptul ca atunci cand lucrezi o suprafata, practic fata este partea opusa. Asa ca imi spusesem sa trebuie sa ma mai documentez, insa cumva mi-a iesit din vizor actiunea asta. Cand Rux a declansat pregatirile de vacanta, singurul subiect rasarit brusc, a fost acest kit. Asa incepe povestea...😊
Recunosc ca nu am respectat intocmai umplerea, pentru ca unealta din kit, destul de masiva, perfora materialul si mi se parea ca nu va arata tocmai bine. Asa ca doua elemente le-am cusut si alte doua doar le-am bordurat. Pentru steluta aceea din dreapta am folosit niste fir stralucitor si usor incretit, ce se intinde cand cosi cu el.
Pentru ca taiasem o bucata consistenta, ca sa o fructific, am crosetat-o cat am putut si apoi, find suficient de lunga, am mai crosetat o data crosetarea! Aici intervine sarma, pe care am strecurat-o prin fir si am modelat apoi acea inima, ce nu facea parte din conceptul originar. Sarma am folosit-o si la prinderea de material.
Ceea ce vedeti in urmatoarea imagine este pe interiorul plasei. In dreapta este dupa ce am innodat, taiat si sigilat cu lipici, pe ici pe colo firele. De sigilat am facut-o si pe fata, unde buclele erau mai mari. Dimensiunile ei sunt (fara baiere) 30 cm x 33 cm.
Am pus si sclipici in trei zone, sperand sa straluceasca pentru reflexii. Dar pentru ca nu s-a intamplat asa ceva la modul cum imi ies mie pozele, am reparat, tot cu sarma, un suport format din scoici si care se rupsese.
Chiar daca nu a iesit perfect reparatia, niste reflexii tot am reusit!
Niko ne provoaca la Transformarile Creative ale anului 2024 (TC2024). Materialele reciclate vor face parte din proiectele noastre, in moduri diferite fata de utilizarile obisnuite. Sper ca si ele vor fi bucuroase sa se joace cu noi. In luna mai se lucreaza cu 'cabluri'. Tema a doua este: 'La indigo'. Aceasta postare participa si la jocul lui Carmen 'Reflexii in oglinda', preluat de la Sorin.
Modelul de plecare pentru tema 'La Indigo', a fost Pomul Vietii:
Imi doream de mult timp sa fac si eu un pomisor, ceea ce s-a si intamplat. E micut si nu prea stufos, insa a iesit rezonabil ca prim experiment. Am folosit sarma cuprata de 0.5 mm si 12 pietricele ce aveau gauri. Am impletit cate trei sarme pe care fixasem cate o pietricica, formand astfel o ramura. Apoi toate cele patru ramuri le-am impletit, impreuna cu inca o bucata de sarma la baza si apoi am trecut aceasta tija printr-o piatra gasita candva pe plaja, in care am practicat o gaura. Ca suport am folosit un fel de spuma cilindrica mai tare, ce fusese baza pentru o bratara, avand 5.5 cm diametru si pe care am vopsit-o in auriu. Lipirea celor doua elemente am facut-o cu got glue. La baza am mai lipit o rondea maro, dintr-o foaie de spuma.
Cam asa a iesit copacelul meu. Mesagera Anna, chiar daca poate spera sa stea la umbra lui, a fost multumita de rezultat, facand si o poza impreuna.
Sunt multe sclipiri pe pietricele, insa am adaugat suplimentar un mic joc de reflexii!
The background was colored by myself on a brown cardboard. The image was printed on a thicker page, because I wanted to use a thin wire around the quill, in a sort of simple sewing. After this step I bonded the image. On the white background I used pale colors from pads - yellow and brown. For the image: pencils and markers. Around the shape and in the corners, there are dots created with plastic rods using metallic acrylics.
Baza felicitarii este un carton maro, colorat de mine. Imaginea am tiparit-o pe o hartie mai groasa, pentru ca in jurul penei am folosit un fel de tesatura cu sarma. Pe fondul alb am utilizat culori pale, din tusiere - galben si maro. Imaginea este colorata cu creioane si markere si in jurul ei, ca si in colturi, am folosit acrilice metalice aplicate cu niste tije de plastic.
I think that using the wire, add a special effect on the quill. I hope you like it.
Niko ne provoaca la Transformarile Creative ale anului 2024 (TC2024). Materialele reciclate vor face parte din proiectele noastre, in moduri diferite fata de utilizarile obisnuite. Sper ca si ele vor fi bucuroase sa se joace cu noi. In luna aprilie se lucreaza cu 'ambalaje din carton'. Tema a patra este: 'Fii creativ'.O introduc cu intarziere, in mai.
Este exact aceeasi idee ca in luna martie doar ca prospectul a fost mai mic. Suportul a fost creat dintr-o cutie in care a fost sapun si o alta alungita in care a fost un spray micut, lipite una de cealalta si avand capetele taiate intr-o parte, deoarece prospectul era mai lung. L-am colorat tot prin pulverizare si l-am lipit centrat, folosind banda dublu adeziva. Pe exterior am lipit banda adeziva pentru colete si o fasie de banda albastra lucioasa.
De aceasta data scopul a fost sa strecor in el cateva teste, inclusiv o inimioara in stilul lui Rux. Ba chiar si o roata cu ace de gamalie, o incercare de lipire pentru calc embosat, cam jalnica ca se vede lipiciul, un carton cu gauri, etc. Acum vor sta toate la un loc si poate vor schimba impresii, eventual sa mai imi spuna si mie vreun pont.😂 Chiar daca nu pare cine stie ce suport, este totusi functional si simpatic. Foile sunt doar indoite si nelipite, dar stau bine pe pozitie. Important este doar sa tina cotorul, sa nu se desfaca prea mult. La capete, eventual poate fi ajutat cu un pic de lipici.
Sa aveti in continuare o luna mai, plina de proiecte frumoase.
Sincer, sunt cam multe lucrari imprastiate pe masa si mesagera mea mi-a soptit ca este cazul sa imi reorganizez haosul, ca si ideile vor curge altfel... Am tacut malc, ca are mare dreptate...
Niko ne provoaca la Transformarile Creative ale anului 2024 (TC2024). Materialele reciclate vor face parte din proiectele noastre, in moduri diferite fata de utilizarile obisnuite. Sper ca si ele vor fi bucuroase sa se joace cu noi. In luna aprilie se lucreaza cu 'ambalaje din carton'. Tema a treia este: 'Cos sau farfurie pentru oua'.O introduc cu intarziere, in mai. Si ea va face parte si din seria de la Provocari Verzi - Salvam papusi III #10 -Simboluri Pascale'.
Am facut si eu un cosulet simbolic, dintr-un capac de cofraj de oua, avand lungimea de ~ 14 cm. L-am mai rigidizat pe la colturi, cu bucatele din 'inchizatoarea' cutiei. Apoi l-am acoperit cu folie autoadeziva cu flori pe fond bleu. Dintr-un tub pe care a fost hartie de bucatarie si pe care l-am vopsit in mov si auriu, am decupat patru bucati, ce au devenit un fel de suport pentru ca ouale sa stea vertical. Le-am fixat unele de altele cu banda autoadeziva.
Manerul cosuletului este format dintr-o sarma plusata portocalie, introdusa in doua gauri facute pe lateral. Un cosulet simplu, in care au poposit si doua elemente care imi plac nespus: un iepuras si un puisor. De aceasta data, mesagera Anna a participat la sedinta foto. Stia ea ca urma sa se joace cu prietenii din cosulet! 😊
Am fost contra cronometru pentru acest inceput al unei noi serii, asa ca am utilizat un carton pe care testasem o embosare cu un sablon. Mi s-a parut potrivita pentru tema provocarilor. Am colorat imaginea cu acuarele si markere. Si am adaugat si trei stickere, un fluturas, o inimioara si un mic citat motivational. (Life is better when you're Laughing / Viata este mai frumoasa cand zambesti)